Väv i Vår

10/5-29/5

 

Välkomna till Sjuhäradsforms utställning Väv i Vår på Kinna bibliotek 10-29 maj. Öppet på bibliotekets öppettider. Utställare: Anitta Vanhapiha, Ebon Karlsson, Gunilla Karlsson, Lena Lysvret och Mirjam Johansson.

Vernissage fredag 10 maj. Den 10 maj, öppet kl 10-18, kommer vi att vara på plats och träffa besökare under dagen. Så även 11 maj , öppet kl 11-14, då Väverskans dag firas med tal och musik och som vi hoppas en god uppslutning och manifestation för vävningen.

Dräll på Rydal

10/5-11/5

 

Dräll på Rydal är ett event som är nytt för i år. Det pågår på Rydal 10-11 maj kl 10-17. Textilutställningar av företag och vävare i Västra Götaland och många intressanta föreläsare.

Mer info och anmälan till föredragen hittar du på www.weavingcenter.se

2018


 

Utställning på Borås Textilmuseum

3/7-26/8


Sjuhäradsform kommer under Juli och Augusti månad delta med egen utställning i svängrummet på Textilmuseet i samband med att "Next Level Craft" har sin utställning.

2017


 

Slöjd- & Konsthantverksmarknad

2/9-3/9

2016


 

Kreativa Speglingar

26/11

 

Välkommen till Sjuhäradsform invigning av 10 års jubileumsutställning, ”Kreativa Speglingar”, lördag den 26 november kl. 12.00 i Kinnaborgssalen, Kinna Kommunhus.

Invigningstalare är Janåke Sjöquist, tidigare kommunalråd och ordförande för Leader Sjuhärad.

Sjuhäradsform startade genom ett Leaderprojekt för 10 år sedan.
Vi bjuder på tilltugg och har ett fantastisk lotteri där man kan vinna fina vinster som medlemmar har skänkt.

Välkommen!

2013


 

DIN OCH VÅR PÅSK - Utställning på Rydals Museum

3/3-4/4


Vårutställning med tema vår och påsk på Rydals museum. Allt till salu i utställningen.

  • 16 mars kl. 11-15 Lördagsgodis, Påskpyssla med konsthantverkare.
  • 23 mars kl 12-16 PÅSKMARKNAD.

Välkommen!

2011


 

Abstrakt form - utställning på Borås Museum

T.o.m. 2/10


Sommarens utställning på Borås Museum pågår t.o.m. 2 oktober 2011.
Utställningen visar på mångfalden av konsthantverk av Sjuhäradsforms medlemmar.

Formex mässan

29/8-2/9


Sjuhäradsform har deltagit på Formexmässan i Stockholm den 29 augusti till den 2 september!

Sjuhäradsform lastade släpet fullt och for till Stockholm för att visa upp vår förening, våra konsthanverkare och våra unika produkter. Även om försäljningen inte gick lika bra som vi hade hoppats på så synters Sjuhäradsform och skapade många viktiga och intresanta kontakter för framtiden. Varumärket Sjuhäradsform håller således att bli ett etablerat varumärke också utanför Sjuhärad.

En skön vinter, en grön vår

1/11


Den 1 november bjöd Sjuhäradsform på ett stort event som en storslagen avslutning på Leader+ projektet ”Sjuhäradsform” och en start för den nya föreningen som tar över Sjuhäradsforms verksamhet efter nyår.

Det blev en fantastisk kväll med mat, mingel utställning och en show utöver det vanliga. Kvällen var otroligt uppskattad av de över 200 gästerna och det såldes massor av konsthantverk. Gästerna fick möta konsthantverk på ett sätt som inte gjorts tidig och showen visade upp traditionellt och klassiskt hantverk utifrån en helt ny synvinkel.

Utställningen fortsatte också den följande helgen och vi hade många glada och imponerade besökare. Sjuhäradsform visades upp från sin bästa sida och det kommer bli en skön vinter med en grön och livlig vår för konsthantverket och framför allt för Sjuhäradsform!

BRÖLLOPSYRA - Utställning på Torpa Stenhus

1/5-15/9


Årets utställning går i kärlekens tecken och visas i borgstugan mitt emot kapellet . Till grund för vårt skapande ligger Torpas romantiska mystik och vackra omgivningar. Att ställa ut på Torpa Stenhus är alltid lika inspirerande!

Vi är 8 konstnärer som visar glas, textil, mosaik, keramik, sten- och silversmycken.

Öppettider:

  • 1/5-15/9 - Helger: 11-17
  • 21/6-11/8 - Dagligen:  11-17

Varmt Välkommen!